K-Beauty is een populaire trend in Korea. Wellicht is het je vaker opgevallen dat Koreanen een stralende, jonge en egale huid hebben. Wat zijn de schoonheidsgeheimen? Wat wordt er gebruikt en hoe verzorgen ze hun huid? Het geheim is dat de Koreaanse skin care routine uit tien stappen bestaat. Dit is iets dat in de westerse cultuur vrijwel onbekend is. Veel Koreaanse vrouwen doorlopen de tien stappen voordat ze naar buiten gaan of voordat ze gaan slapen. We leggen eenvoudig de 10-stappen-routine uit en waar elke stap voor wordt gebruikt voor een jonge, stralende huid.

Cleansing Oil

Cleansing oil is een gezichtsreiniger op oliebasis die make-up, zonnebrandcrème en al het andere dat zich in je huid ophoopt verwijdert. Cleansing oil zorgt naast reiniging ook voor hydratatie en voorkomt dat de poriën verstopt raken.

Reiniging op waterbasis

Na het gebruik van de cleansing oil kunnen er resten en vuil achterblijven. Daarom moet de huid opnieuw gereinigd worden, maar dit keer met een reiniger op waterbasis. Hierdoor wordt de huid nog dieper en grondiger gereinigd. Dit zorgt voor extra hydratatie en schonere poriën. Het reinigen met cleansing oil en reiniging op waterbasis wordt ook wel ‘dubbele reiniging’ genoemd. Je kunt zowel 's ochtends als 's avonds een dubbele reiniging doen.

Exfoliant

Exfoliëren verwijdert onzuiverheden, dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Een overvloed aan dode huidcellen kan de poriën verstoppen en talgophoping veroorzaken, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan. Door te exfoliëren wordt de huid egaler, gladder en heerlijk zacht. Exfoliant hoeft niet dagelijks te worden gebruikt. Twee keer per week is voldoende. Te veel exfoliëren kan je huid irriteren. Je kunt de huid exfoliëren door te scrubben of door een vloeibare exfoliant te gebruiken.

Toner

Na het reinigen moet de huid worden hersteld en geneutraliseerd tot de juiste pH-waarde. Het is belangrijk om de huid te hydrateren en hiervoor gebruik je een toner. Een toner zorgt er ook voor dat de skin care routine in de volgende stappen beter wordt opgenomen.

Essence

Essence is een relatief onbekend product in het Westen, maar in de K-Beauty wereld is dit een onmisbare stap. Het zit boordevol rijke ingrediënten en hydrateert de huid optimaal. De textuur van essence is waterig en minder geconcentreerd dan een serum. Tijdens het gebruik blijft de huid licht vochtig, zodat alle ingrediënten van de skin care routine in de volgende stappen worden opgenomen.

Serum

Een serum is bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken en bevat een hoge concentratie aan specifieke ingrediënten om de kwaliteit van de huid te verbeteren. Er zijn verschillende serums beschikbaar waarmee je meer aandacht aan je huid kunt besteden, zoals serums voor een droge huid, acne, grove poriën of een ouder wordende huid. Het is belangrijk om het juiste serum te kiezen dat past bij jouw huidtype, zodat je huid nog mooier kan stralen. Welk huidtype heb jij en welk serum wil jij gebruiken om het beste resultaat te behalen?

Gezichtsmasker

Eindelijk ... Relaxing time! Verwen je huid met een heerlijk masker en kom tot rust, terwijl de ingrediënten in je huid worden opgenomen. Een masker zorgt voor ontspanning en een geweldige boost voor je huid. Bij Happymetime bieden we verschillende soorten maskers aan om je huid te verwennen. We raden aan om minimaal twee maskers per week te gebruiken.

Oogzorg

De huid rond je ogen is dunner en kwetsbaarder dan andere delen van je gezicht. Er wordt minder talg geproduceerd, waardoor de huid droger kan zijn en vatbaarder wordt voor lijntjes. De oogcrèmes van Happymetime bevatten ingrediënten om de huid te verstevigen en rimpels rond de ogen te verminderen.

Moisturizer

Ongeacht je huidtype is een moisturizer een must in de Koreaanse skin care routine. De huid heeft continu vocht nodig. Een moisturizer zorgt ervoor dat de huid voldoende vocht krijgt en dat het vocht niet zo snel verdampt. Je huid gaat hierdoor beter functioneren, waardoor deze sneller herstelt en minder snel irriteert.

Zonnebrandcrème

De zon is de grootste vijand van je huid. Het vernietigt collageen, waardoor de huid elasticiteit en stevigheid verliest. Wanneer de huid te lang wordt blootgesteld aan zonlicht, ontstaan op den duur pigmentvlekken en rimpels. Daarnaast is er ook een risico op huidkanker. Bescherm je huid ook overdag als er minder zon is, want bij normaal daglicht verdwijnt de schadelijke UV-straling niet helemaal.

korean-skincare.svg