In de Westerse cultuur ligt de nadruk vaak meer op het gebruik van make-up en het camoufleren van huidproblemen dan op het verzorgen van de huid. In vergelijking met Koreaanse cultuur besteden Westerse vrouwen vaak minder aandacht aan huidverzorging en is het minder populair in Europa dan in Azië. Vaak realiseren vrouwen in Europa pas later het belang van een goede huidverzorgingsroutine, meestal wanneer ze de tienerjaren ontgroeid zijn en de laatste puistjes en/of acne verdwenen zijn.

In Zuid-Korea is huidverzorging echter van jongs af aan al belangrijk. Ouders leren hun kinderen al vroeg over huidverzorging en naarmate ze ouder worden, groeit hun skincare-routine mee. Voor Koreanen is huidverzorging een onderdeel van een gezonde levensstijl en ze geloven dat een gezonde huid een teken is van een goede gezondheid. Zowel Koreaanse mannen als vrouwen nemen hun huidverzorging serieus en zijn van mening dat "schoonheid begint met een geweldige huid". Koreaanse huidverzorging is gericht op preventie en het oplossen van onderliggende huidproblemen, in plaats van het camoufleren ervan. Er zijn veel Koreaanse huidverzorgingsmerken beschikbaar die zich richten op het verbeteren van de huidgezondheid, zoals het merk "COSRX".

SPF

In het westen wordt vaak een gebruinde huid gezien als aantrekkelijk en gezond, terwijl Aziaten een blekere teint prefereren. Dit heeft te maken met de culturele en historische achtergrond. In Korea werd een lichte huid gezien als een teken van welvaart en schoonheid, terwijl een gebruinde huid geassocieerd werd met arbeidersklasse en het werken op het land. Hierdoor ontstond er een culturele voorkeur voor een blekere huid, die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat.

Koreanen zijn zich bewust van de schade die de zon kan aanrichten en nemen daarom UV-bescherming serieus. Naast het gebruik van zonnebrandcrème dragen ze vaak ook een hoed en gebruiken ze parasols om de zon te vermijden. Dit draagt bij aan hun lichte huidskleur.

Het streven naar een heldere en glanzende huid is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse huidverzorging. Ingrediënten zoals niacinamide en glutathion worden veel gebruikt om de huid te egaliseren en te verhelderen. Dit wordt bereikt door het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidtextuur. In tegenstelling tot de westerse huidverzorging, waarbij make-up vaak gebruikt wordt om oneffenheden te camoufleren, richt Koreaanse huidverzorging zich op het verbeteren van de huid van binnenuit.

Hydrateren

Hydratatie is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse huidverzorging. Een gehydrateerde huid zorgt namelijk voor een zachte en elastische huidtextuur, waardoor rimpels en fijne lijntjes minder opvallen. Dit is dan ook de reden waarom Koreanen veel vochtinbrengende producten toevoegen aan hun skincare-routine.

In de Koreaanse huidverzorging wordt er gebruik gemaakt van meerdere lagen van vochtinbrengende producten, waarbij elk product een ander doel heeft. Zo wordt er bijvoorbeeld gestart met een toner om de huid te hydrateren en te kalmeren, gevolgd door een essence om de huid te versterken en te voeden, een serum om de huid te verbeteren en ten slotte een moisturizer om de huid af te sluiten en gehydrateerd te houden gedurende de dag. Het toevoegen van meerdere lagen zorgt ervoor dat de huid diep gehydrateerd wordt en dat het vocht beter wordt vastgehouden.

Double Cleansing

Koreanen geloven dat het gebruik van twee soorten reinigers beter is dan het gebruik van slechts één reiniger, omdat de twee reinigers elk verschillende functies hebben. Een olie-reiniger is effectiever in het verwijderen van make-up, vuil en overtollige talg op de huid. Een op water gebaseerde gezichtsreiniger, zoals een foam cleanser, helpt om eventuele resten van olie-reiniger en vuil dat nog op de huid achterblijft te verwijderen. Daarnaast kan een op water gebaseerde gezichtsreiniger helpen om de pH-balans van de huid te herstellen, die door de olie-reiniger verstoord kan zijn.

Het gebruik van twee reinigers wordt ook wel 'double cleansing' genoemd en is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Het is een effectieve manier om de huid grondig te reinigen en zorgt ervoor dat de huid beter in staat is om de ingrediënten van de huidverzorgingsproducten die daarna worden aangebracht, op te nemen. Het kan ook helpen bij het verminderen van verstopte poriën en het voorkomen van puistjes en mee-eters.